//
you're reading...
Islanninhevonen

Nuori hevonen, uskallanko ostaa ?

Nyt kun syksyllä moni etsii uutta hevosta, tulee meillekin paljon kyselyitä niistä turvallisista ja helpoista perhehevosista, terveistä ja varmoista ratsuista, joilla koko perhe voisi harrastaa. Ikää pitäisi olla se 7-10 vuotta.

Ongelma on tässä se että nämä hevoset myydään jo 5-vuotiaana. Joskus jopa 4-vuotiaina. Kasvattaja ja ratsuttaja tunnistaa nämä asioihin rauhallisesti ja luottavaisesti suhtautuvat nuoret heti ensijaksolla, siitä ei ole epäilystäkään. Jotkut hevoset vain ovat aivan käsittämättömän selväjärkisiä (meidän ihmisten näkökulmasta) ihan missä iässä vain niitä arvioit.
Joten hyvin harvoin ainakaan kasvattajalla tälläinen hevonen odottaa ostajaa 7-vuotiaaksi.

Jos tuntuu siltä ettei tuota jo vähän vanhempaa ihanaa harraste/perhehevosta vain mistään löydy (ne myydään yleensä hiljaisesti koska kun omistaja jostain syystä luopuu tällaisesta, se kaveri tai naapuri sen jo ostaakin) niin pitääkö uskaltaa ostaa se nuori, 4-6-vuotias kokematon hevonen ?

Jokainen tapaus on toki yksilöllinen, mutta olen jo nähnyt niin monta onnistunutta tapausta kohdallamme että uskallan sanoa että kyllä tietyin ehdoin.

Jos olet vielä hyvin kokematon ratsastaja itse, tulee sinun miettiä omaa ratsastustaitoasi, onko se riittävä oman hevosen hankintaan. Oletko valmis edelleen käymään valmennuksessa tai tunneilla kehittyäksesi ja kehittääksesi hevostasi. Etenkin jos tarkoitus ottaa hevonen omaan pihaan missä kukaan muu ei ole auttamassa. Siksi nuoren hevosen vielä epävarman omistajan kannattaisi olla ainakin alkuun hyvällä tallilla jossa kokeneempaa ratsastajaseuraa ja valmennusta saatavana.

Et saisi pelätä nuoren hevosen mahdollisia ihmetyksen aiheita, sillä jos olet löytänyt oikeanluonteisen nuoren hevosen ja luotat siihen, sekin luottaa sinuun ja pääsette yli kyllä mahdollisista kompastuskivistäkin. Mutta olet valmis myös joskus tunnustamaan että voit tarvita apua.

Pelkästää lapselle tai hyvin nuorelle en suosittele hankkimaan nuorta hevosta mikäli he eivät ole hyvän opettajan silmien alla eli ei omaan pihaan jos kukaan perheen aikuisista ei myös ratsastaja. Nuoren hevosen koulutus ilman osaavampien vankkaa tukea ei mielestäni ole hyvä ajatus vaikka nuori itse olisi kovastikin jo sitä mieltä että pärjää yksinkin.

Tähän kirjoitukseen päädyin kun eilen jälleen kerran näin niin ihanan onnistumisen. Tässä Heida fra Kaakkola, joka ostettiin meiltä 4-vuotiaana, sen ollessa ensimmäisellä ratsutusjaksollaan Annika Kyrklundilla. Annika tunnisti heti ”tapauksen” ja houkutteli (?) perheen hankkimaan Heidan. Perheessä äiti että tytär ratsastavat ja hevoset Annikan valmennustallilla. Tässä tulos, Heida ensimmäisissä kisoissa, nuori ratsastaja… ja kuinka iloisena hevonen esiintyy vaikka kaikki on ihan uutta ja kuinka kauniisti ja pehmeästi Maija ratsastaa.
Tämän onnellisemmaksi ei kasvattaja voi tulla !

Videota:

Heida 5v.

Heida

Mainokset

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät kommentit

taina kaskinen: Freir frá Kaakkola, breedingsh…
Noora Kojo-Savonen: Islanninhevosille uusi koulura…

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin voit seurata tätä blogia ja saat ilmoituksia uusista julkaisuista sähköpostitse.

Liity 13 muun seuraajan joukkoon

Mainokset
%d bloggers like this: